Pierre Mignon Grande Réserve NV nr: 78730 Pris: 359 kr

80% Pinot Meunier, 10% Chardonnay, 10% Pinot Noir  

Ljus gyllene färg och fina bubblor. Ung doft, dominerande toner av Pinot Meunier och plommon, fikon och hallon. Stor smak med en fin friskhet med balanserad mogen frukt, mild krämighet och lång eftersmak.

Andreas Larsson, den förste svensk att uppnå titeln, världsmästare i sommellerie gav vinet 90/100 
Vinet fick 3 stjärnor i den franska vin guiden, Guide Hachette 2020.  

Maison Pierre Mignon ligger i Le Breuil, ett område som är erkänt för sin Pinot Meunier-viner, i Marne-dalen. Pierre Mignon gjort champagne i fem generationer, med respekt för traditionen samtidigt som de använder sig av den senaste tekniken. Pierre och Yveline Mignon, som äger företaget i dag har sett till att  kunskap och erfarenhet har överförts barnen som driver företaget, Céline, som ansvarar för export och kommersiella relationer och Jean-Charles, ansvarig för vingården och viner.

Vingårdarna på 16 hektar är spridd över hela Champagne bland den finaste Crus i Champagne (Marne Valley, Côte des Blancs och Epernay). Vinrankorna är huvudsakligen Pinot Meunier (60%), med en del Chardonnay (30%) och en liten mängd Pinot Noir (10%). 

Vi är glada och lite stolta över att få lansera Pierre Mignon i Sverige.

Vi hoppas att du också vill pröva. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *